Verklaring
Sfeerelement

Vewin tekent intentieverklaring 'samen schuldregelingen redden'

7 november 2022

‚ÄčOp 31 oktober heeft Hans de Groene, directeur Vewin, namens de drinkwatersector de intentieverklaring 'samen schuldregelingen redden' mede ondertekend. Deze ondertekening vond plaats samen met onder andere minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

Door de oplopende inflatie en de stijgende energieprijzen hebben steeds meer mensen in deze tijd moeite hun rekeningen te betalen. Daarom willen de drinkwaterbedrijven juist in deze tijd mensen met een schuldenregeling of die een aanvraag doen voor hulp bij schulden helpen.

De verklaring is door een groot aantal (overheids)schuldeisers ondertekend. Vewin tekent namens de gehele drinkwatersector deze intentieverklaring die laat zien dat de sector zich inzet om mensen met schulden adequaat te helpen en altijd te kijken naar een oplossing voor de ontstane situatie.

De intentieverklaring is mede tot stand gekomen door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de VNG en de NVVK.

Lees hier de Intentieverklaring 'samen schuldregelingen redden'

Voor aanvulling (uit bijvoorbeeld uw regio) kunt u zelf uw informatie aandragen. Schroom dus niet om reacties te leveren. Neem hiervoor contact op met N. Schinkelshoek.

Samenwerking in de afvalwaterketen vindt plaats op diverse fronten. Gemeenten en waterschappen verkennen momenteel hun ambities en samenwerkingskansen. Dit kan zijn op organisatorisch en beleidsmatig vlak, beheersmatig of technisch-inhoudelijk.

Interacties in de afvalwaterketen: riolering - rioolwaterzuivering en het ontvangend watersysteem zijn daarbij belangrijke technische en beheersmatige aandachtspunten. Dit alles in relatie tot de inrichting van de openbare ruimte.