Eind 2020 ondertekenden de noordelijke waterschappen en omgevingsdiensten(samenwerkingsverband van overheden) een overeenkomst waarin de intentie wordt uitgeschreven om op vergunningverlening, toezicht- en handhavingstaken samen te werken. Dit heeft in 2021 geleid tot een gezamenlijke uitvoering van meerdere projecten.
Door de deelnemers, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Waterschap Hunze & Aa’s, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Noorderzijlvest, Waterschap Vechtstromen, Omgevingsdienst Groningen, Omgevingsdienst Twente, Omgevingsdienst IJsselland en Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe, is de samenwerking als positief ervaren. Dit komt door de laagdrempelige manier waarop de projecten zijn opgezet, de diversiteit in projecten en de mogelijkheid om de participatiegraad per project te bepalen. Bovenal wordt er voor gezorgd dat de projecten praktisch en van direct toegevoegde waarde zijn voor de uitvoeringspraktijk.
Project ZZS (zeer zorgwekkende stoffen).
Dit onderwerp kent op zowel landelijke als regionale schaal raakvlakken met andere projecten. Gezocht wordt naar een vorm waarbij de kennis gedeeld wordt rondom ZZS, met de focus op toepassing binnen vergunningverlening.
Een bijkomend effect van de gezamenlijke uitvoering van deze projecten is dat medewerkers van de verschillende organisaties elkaar leren kennen, wat de samenwerking bevordert.
Voor 2022 zijn drie nieuwe projecten gepland:
Voor aanvulling (uit bijvoorbeeld uw regio) kunt u zelf uw informatie aandragen. Schroom dus niet om reacties te leveren. Neem hiervoor contact op met N. Schinkelshoek.
Home
Nieuws
Regio's
Agenda
Documenten
Over ons
Schone Maaswaterketen
Copyright © 2020 Samenwerken aan Water
Samenwerking in de afvalwaterketen vindt plaats op diverse fronten. Gemeenten en waterschappen verkennen momenteel hun ambities en samenwerkingskansen. Dit kan zijn op organisatorisch en beleidsmatig vlak, beheersmatig of technisch-inhoudelijk.
Interacties in de afvalwaterketen: riolering - rioolwaterzuivering en het ontvangend watersysteem zijn daarbij belangrijke technische en beheersmatige aandachtspunten. Dit alles in relatie tot de inrichting van de openbare ruimte.