Op negen rioolwaterzuiveringsinstallaties in de gebieden van de Stichtse Rijnlanden liggen de daken vol met zonnepanelen. Totaal 636 panelen in Breukelen, Bunnik, De Bilt, Driebergen, Leidsche Rijn, Rhenen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist geven een opbrengst van 188.000 kWh per jaar; dit staat gelijk aan het verbruik van ca 54 huishoudens.
De komende 15 jaar ontvangt het waterschap SDE-subsidie voor elke opgewekte kWh. Daarmee is de installatie binnen 15 jaar volledig terugverdiend. De verwachte levensduur van de installaties is minimaal 25 jaar. De Stichtse Rijnlanden heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat doel komt met deze panelen een klein stukje dichterbij.
Voor aanvulling (uit bijvoorbeeld uw regio) kunt u zelf uw informatie aandragen. Schroom dus niet om reacties te leveren. Neem hiervoor contact op met N. Schinkelshoek.
Home
Nieuws
Regio's
Agenda
Documenten
Over ons
Schone Maaswaterketen
Copyright © 2020 Samenwerken aan Water
Samenwerking in de afvalwaterketen vindt plaats op diverse fronten. Gemeenten en waterschappen verkennen momenteel hun ambities en samenwerkingskansen. Dit kan zijn op organisatorisch en beleidsmatig vlak, beheersmatig of technisch-inhoudelijk.
Interacties in de afvalwaterketen: riolering - rioolwaterzuivering en het ontvangend watersysteem zijn daarbij belangrijke technische en beheersmatige aandachtspunten. Dit alles in relatie tot de inrichting van de openbare ruimte.