Helder water
Sfeerelement

Inzendingen waterinnovatieprijs 2019 online

31 oktober 2019

Er zijn maar liefst 107 inzendingen voor de Waterinnovatieprijs 2019. Ze zijn allemaal te bekijken op Waterinnovatieprijs.nl. De inzendingen voor aanmoedigingsprijs De Dromenvanger staan op YouTube.

De ideeën voor waterinnovaties gaan over de categorieën waterveiligheid, schoon water, voldoende water en digitale transformatie. De jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, buigt zich nu over de inzendingen.

Genomineerden
Tijdens het Deltacongres op 14 november worden de genomineerden bekend gemaakt: 3 nominaties per categorie. Er is ook een Publieksprijs. Vanaf half november tot en met 9 december kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete genomineerde project.

Aanmoedigingsprijs de dromenvanger
Alle filmpjes voor De Dromenvanger zijn te bekijken op het YouTube-kanaal van de Unie van Waterschappen. Het filmpje met de meeste likes wint.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op 12 december tijdens het Waterinnovatiefestivalin Utrecht. De winnaars ontvangen een glaskunstwerk van kunstenaar Gert Bullée.

Voor aanvulling (uit bijvoorbeeld uw regio) kunt u zelf uw informatie aandragen. Schroom dus niet om reacties te leveren. Neem hiervoor contact op met N. Schinkelshoek.

Samenwerking in de afvalwaterketen vindt plaats op diverse fronten. Gemeenten en waterschappen verkennen momenteel hun ambities en samenwerkingskansen. Dit kan zijn op organisatorisch en beleidsmatig vlak, beheersmatig of technisch-inhoudelijk.

Interacties in de afvalwaterketen: riolering - rioolwaterzuivering en het ontvangend watersysteem zijn daarbij belangrijke technische en beheersmatige aandachtspunten. Dit alles in relatie tot de inrichting van de openbare ruimte.