Sfeerelement

Europese water partners lanceren European Junior Water Programme

19 maart 2018

Het Nationaal Watertraineeship en Wetskills, ondersteund door het Europese water platform WssTP, lanceren een nieuw young professional programma: het European Junior Water Programme (EJWP).

Op de Water Market Europe op 22 maart a.s. in Brussel wordt het programma officieel gelanceerd. Het programma is gebaseerd op het succesvolle programma van het Nationaal Watertraineeship welke in Nederland nu zorgt voor een netwerk van meer dan 200 jong professionals binnen vele organisaties van de watersector. Het EJWP biedt een uniek tweejarig programma om de volgende generatie klaar te stomen om Europese water uitdagingen aan te pakken. En zo gezamenlijk te werken aan een toekomstbestendig model voor een waterbewuste samenleving in Europa, waarin de waarde van water wordt erkend.

Met het oog op deze toekomstbestendige water bewuste maatschappij is kennis over het hergebruik van water, evenals kennis over de waardevolle stoffen en energie in water voor diverse doeleinden essentieel. Deelnemers krijgen door het programma niet alleen veel kennis over het functioneren van Europa en haar uitdagingen, maar ook over de ontwikkeling van vaardigheden en benodigde netwerken, om samen oplossingen te vinden en kennis te delen die nodig is voor een veilig en waterbewust Europa.  

Een impuls voor een Europese carrière
Het European Junior Water Programme is een tweejarig deeltijd leiderschap programma voor junior medewerkers (2-8 jaar werkervaring) voor de Europese watersector. Binnen het programma krijgen ze onder andere persoonlijke ontwikkeling trainingen, zoals interculturele communicatie en samenwerking, maar ook masterclasses op het gebied van Europese water beleid, water footprint en creëren ze een uniek netwerk in de Europese context. EJWP is een goede kans een impuls te geven aan een Europese carrière. 

Voor werkgevers binnen de watersector biedt het European Junior Water Programme een kans om junior medewerkers een grote kennis vaardigheden en een uniek netwerk op Europees niveau binnen de eigen organisatie te brengen. Het is een mooie manier om een netwerk aan te gaan met andere organisaties binnen Europa en de werkgevers brand te versterken. Het EJWP biedt daarnaast de mogelijkheid om een team van EJWP deelnemers binnen jouw organisatie te laten werken aan een geïntegreerd en persoonlijke oplossing voor een vraag binnen de organisatie. De deelnemers brengen hiermee innovatie en een integrale bril naar de organisatie. 

Water in Europa
Water kent geen grenzen, en klimaat veranderingen ook niet. Het is noodzakelijk dat we samen gaan werken en oplossingen gaan creëren op een Europees niveau als we een duurzame toekomst willen. We streven naar schoon, veilig en voldoende water; waarin onze steden en gemeenschappen klaar zijn voor de toekomst en klimaatbestendig. Om dit te kunnen borgen heeft het Water Footprint Implementation zich bij het programma aangesloten als kennispartner om samen te werken aan een waterbewust Europa.

Voor aanvulling (uit bijvoorbeeld uw regio) kunt u zelf uw informatie aandragen. Schroom dus niet om reacties te leveren. Neem hiervoor contact op met N. Schinkelshoek.

Samenwerking in de afvalwaterketen vindt plaats op diverse fronten. Gemeenten en waterschappen verkennen momenteel hun ambities en samenwerkingskansen. Dit kan zijn op organisatorisch en beleidsmatig vlak, beheersmatig of technisch-inhoudelijk.

Interacties in de afvalwaterketen: riolering - rioolwaterzuivering en het ontvangend watersysteem zijn daarbij belangrijke technische en beheersmatige aandachtspunten. Dit alles in relatie tot de inrichting van de openbare ruimte.