Vrouw die in het riool klimt met een ladder
Sfeerelement

Traineeship Stedelijk Water

19 februari 2018

De watersector heeft professionals nodig die met een frisse blik over grenzen heen kijken. Dat vraagt om talent. 

Het Nationaal Watertraineeship ontdekt dat talent, ontwikkelt het en stoomt trainees in een uniek programma van twee jaar klaar tot een zelfsturende professional in de sector.

Werken met ambitieus talent, met stedelijk water professionals in de dop. Dat maakt het Nationaal Watertraineeship (NWT) mogelijk met de nieuwe special ‘Stedelijk Water’. Het NWT geeft jonge professionals een vliegende start van hun carrière en dat merken werkgevers direct op de werkvloer. De trainees werken 4 dagen per week voor de organisatie en 1 dag per week aan het traineeprogramma. 

De trainees ontwikkelen hun vaardigheden binnen een persoonlijk leiderschapsprogramma. In de special Stedelijk Water volgen de trainees ook vakinhoudelijke opleidingen bij Wateropleidingen en ze hebben - dankzij de samenwerking met Stichting RIONED - toegang tot de nieuwste kennis op het gebied van stedelijk water. Zo komen ze goed beslagen ten ijs. Door integraal te denken en ’state of the art’ kennis toe te passen dragen Stedelijk Watertrainees bij aan oplossingen van de toekomst. Juist waar het gaat om klimaatadaptatie, behoud van droge voeten, aanleg en onderhoud van kostbare assets en dus onze samenleving!

Voor aanvulling (uit bijvoorbeeld uw regio) kunt u zelf uw informatie aandragen. Schroom dus niet om reacties te leveren. Neem hiervoor contact op met N. Schinkelshoek.

Samenwerking in de afvalwaterketen vindt plaats op diverse fronten. Gemeenten en waterschappen verkennen momenteel hun ambities en samenwerkingskansen. Dit kan zijn op organisatorisch en beleidsmatig vlak, beheersmatig of technisch-inhoudelijk.

Interacties in de afvalwaterketen: riolering - rioolwaterzuivering en het ontvangend watersysteem zijn daarbij belangrijke technische en beheersmatige aandachtspunten. Dit alles in relatie tot de inrichting van de openbare ruimte.