Almelo is bij uitstek een waterstad. “Daar zijn we trots op en daar werken we hard aan”, stelt bestuurder Hans van Agteren van ons waterschap. Door krachten te bundelen, een gezamenlijke agenda te hanteren en afspraken te maken over uitvoering willen het waterschap en de gemeente het profiel van Almelo Waterstad verder versterken.
Kunnen we schoon water direct uit het rioolwater filteren? Deze vraag staat centraal bij de proef die in Leusden draait onder de naam 'CoRe water'. De proef loopt tot half november.
Voor alle medewerkers van gemeenten: kom als duo waterbeheerder – wegbeheerder! Waterpasserende en -infiltrerende verharding raakt namelijk twee vakgebieden.
Waterschap Rivierenland heeft een handtekening gezet onder een intentieverklaring om samen met Waterschapsbedrijf Limburg een programma op te zetten voor de (door)ontwikkeling van Verdygo-modules. Verdygo is een innovatief, modulair ontwerp- en bouwconcept voor rioolwaterzuiveringen.
Vanaf 2011 werken waterschappen, waterbedrijven en gemeenten uit Groningen en het noorden van Drenthe samen in de waterketen Groningen Noord-Drenthe. Deze samenwerking heeft veel opgeleverd.
Het festivalseizoen lijkt nu echt voorbij. Maar niet voor lang! Want op donderdagmiddag 12 december 2019 wordt de állereerste editie van het Waterinnovatiefestival gehouden. Vol inspiratie, innovaties en ontmoetingen. En daar willen we jou natuurlijk graag bij hebben.
Er zijn maar liefst 107 inzendingen voor de Waterinnovatieprijs 2019. Ze zijn allemaal te bekijken op Waterinnovatieprijs.nl. De inzendingen voor aanmoedigingsprijs De Dromenvanger staan op YouTube.
Meer dan 100 ‘Willie Wortels’ hebben hun innovatieve waterideeën ingezonden voor de Waterinnovatieprijs 2019. Variërend van een volledig afbreekbare mat die beschermt tegen erosie tot baggeren met kleinschalige elektrische slibrobots.
Vandaag heeft Marcel Belt, Hoogheemraad bij Delfland samen met wethouders Cobie Gardien en Leen Snijders van Gemeente Westland en de projectdirecteur van HOC, Eric in ’t Veld de eerste boom geplant op de natte ecologische zone in Honderdland. De natte ecologische zone ligt op de rand van Honderdland, nabij de Tweepleinenweg.
Op 4 oktober vond de Bijeenkomst Bestuurders Waterketen ‘Samenwerken aan water; deep dive sessions’ plaats in de Tolhuistuin, Amsterdam. Bekijk hier het videoverslag.
Waterschappen, wetenschap en bedrijfsleven presenteerden op 2 oktober de nieuwe grondstof uit afvalwater: Kaumera Nereda® Gum. Deze grondstof kan gebruikt worden als slimme coating voor zaden en mestkorrels, als lijm- en bindmiddel en op vele andere manieren.
In Nederland wordt binnen ca. 46 regio’s actief samengewerkt binnen de waterketen.
BEKIJKEN
Op 31 oktober 2018 zijn in de stuurgroep Water door alle partijen de Aanvullende afspraken bij het Bestuursakkoord Water (BAW) ondertekend.
MEER INFORMATIE / DOWNLOAD
Home
Nieuws
Regio's
Agenda
Documenten
Over ons
Schone Maaswaterketen
Copyright © 2016 Samenwerken aan Water
Heeft u op- en of aanmerkingen over deze pagina? Laat het ons weten:
Samenwerking in de afvalwaterketen vindt plaats op diverse fronten. Gemeenten en waterschappen verkennen momenteel hun ambities en samenwerkingskansen. Dit kan zijn op organisatorisch en beleidsmatig vlak, beheersmatig of technisch-inhoudelijk. Interacties in de afvalwaterketen: riolering - rioolwaterzuivering en het ontvangend watersysteem zijn daarbij belangrijke technische en beheersmatige aandachtspunten. Dit alles in relatie tot de inrichting van de openbare ruimte.