Regio

Rotterdam

Contactpersonen:

Laatst bijgewerkt: 03-04-2019

rotterdam

Het samenwerkingsverband regio Rotterdam bestaat uit:

- de gemeente Rotterdam
- de gemeente Capelle aan den IJssel
- Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
- Hoogheemraadschap van Delfland en Waterschap Hollandse Delta
- Evides Waterbedrijf

De ambitie van het samenwerkingsverband is kostenbesparing (vergroten doelmatigheid afvalwaterketen), verhoging van de toekomstbestendigheid, verminderen van de kwetsbaarheid van het afvalwatersysteem en het verbeteren van de dienstverlening en het milieu. Met betrekking tot de kostenbesparing wordt een eenmalige kostenbesparing van ten minste € 4 miljoen voor 2020 beoogd en structurele (jaarlijkse) kostenbesparing van ten minste € 1,3 miljoen vanaf 2020.

De organisatie sluit aan op de bestaande projectorganisatie van het Waterplan2 Rottedam. Dit waterplan wordt door de verantwoorde bestuurders van de samenwerkingspartners aangestuurd vanuit het Bestuurlijk Overleg Water & Klimaat.

Meer informatie

www.rotterdam.nl/samenwerkinginderotterdamseafvalwaterketen

Gerelateerde nieuwsberichten uit deze regio:

 

 

Deze wiki is qua informatie-voorziening continue in ontwikkeling en is op dit moment als beta-versie live gezet. Hierdoor kan het voorkomen dat informatie nog onvolledig is of aangevuld dient te worden.

Voor aanvulling (uit bijvoorbeeld uw regio) kunt u zelf uw informatie aandragen. Schroom dus niet om reacties te leveren! Neem hiervoor contact op met N.Schinkelshoek.