Nieuws

Droge voeten in Amsterdam dankzij speciale stoeptegels

Droge voeten in Amsterdam dankzij speciale stoeptegels

WOW Amsterdam heeft speciale tegels voor de deur gekregen om regenwater in de bodem te laten trekken en overbelaste riolen tegen te gaan.

Deze Rain(a)way tegels zijn niet het eerste duurzame initiatief van WOW.

Het hele gebouw van WOW Amsterdam in de Kolenkitbuurt is al zo veel mogelijk rainproof gemaakt. Van de moestuin tot het dak van heuvelgras, alles is bedoeld om zo veel mogelijk water op te kunnen nemen. De nieuwe ingang moest dus in dit plaatje passen.

En dat doen deze Rain(a)way tegels zeker. Ze zijn speciaal ontworpen om de infiltratie van regenwater te bevorderen. Water kan door de bestrating niet in de grond trekken. Dit zorgt voor uitdroging en als er dan wel heftige regen valt, raakt het riool overbelast omdat het water nergens anders heen kan. De twee soorten rain(a)way tegels zijn dan ook precies bedoeld om deze problemen uit de wereld te helpen.

...

Lees het hele artikel op www.dewestkrant.nl

Gerelateerde regio's: