Nieuws

Begrote opbrengsten waterschapsheffingen 2017

Begrote opbrengsten waterschapsheffingen 2017

Nederlandse provincies trekken 2,3 miljard euro uit voor verkeer en vervoer in 2017. Regionale bereikbaarheid beslaat daarmee 42 procent van het totale begrotingsbedrag.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van de begrotingscijfers voor 2017. In totaal besteden de provincies gezamenlijk 5,4 miljard euro aan hun beleidstaken. Naast verkeer en vervoer, zijn het beheren en ontwikkelen van de natuur en het stimuleren van de regionale economie belangrijke taken.

Waterschappen

Bij de begroting van waterschappen viel vooral de relatief lage groei in inkomsten door heffingen op. De waterschappen verwachten in 2017 ruim 2,7 miljard euro aan heffingen te innen. Dat is 1,8 procent meer dan een jaar eerder en daarmee de laagste groei sinds de invoering van het huidige belastingstelsel in 2009. Vooral de opbrengst van de zuiveringsheffing stijgt minder dan in 2009.

....

Lees het hele artikel op www.nu.nl

Bekijk hier de video van het Centraal Bureau voor de Statistiek over Waterschappen en hun geld: 'Hoe ontwikkelen zich de begrote opbrengsten van de diverse heffingen die de waterschappen innen. En kun je aan poep en plas verdienen?'